filteri close
Objavljeno: 28.07.2021. Image source: Foto: Pixabay/kalhh
300x600

Sastojci:

• 1kg babura
• 1 manja glavica crnog luka
• 400g svinjskog mlevenog mesa
• 50g pirinča
• 50g kinoe
• 200ml pelata
• 30ml ulja
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica suvog biljnog začina

Osvežavajuća šarena salata - bogatstvo boja i vitamina

Priprema:

1. Kinou potopiti 2h pre spremanja, a najbolje je ostaviti je preko noći u vodi. 
2. Pirinač i kinou pred spremanje oprati, pa naliti čistom vodom i kuvati 20ak minuta.
3. Za to vreme na ulju izdinstati sitno seckan luk i mleveno meso. 
4. Dodati ocedjen pirinač i kinou. Naliti sa 200ml vode i 200ml paradajz pelata.
5. Dodati so i suvi biljni začin, te dinstati 15 minuta. 
6. Podmazati pleh sa malo ulja, paprike očistiti od peteljki i semena, poredjati u pleh, puniti pripremljenim filom, preliti polovinom pavlake za kuvanje, pokriti aluminijumskom folijom i peći 90 minuta na 200°C. 
7. Skinuti foliju pa ostaviti još malo da se zapeku u rerni.

Stara klasik salata od pečenih paprika sa belim lukom

Prijatno!