filteri close
Objavljeno: 18.07.2020. Image source: Foto: Pixabay/Nemo_Jo
300x600

Ovo je salata koju pripremamo cele godine. Leto je pravo vreme jer možete koristiti sveže namernice.

Kod ove salate nije važno koja vrsta paprika je u pitanju. Važno je da izaberete onu koja vama najviše prija.

Sastojci:

- desetak mesnatih paprika
- 2 češnja belog luka
- po kašičica sveže naseckane nane i peršuna
- so
- 3 do 4 kašike maslinovog ulja
- 1-2 kašike sirćeta

Da li vam ljute papričice zaista mogu spasiti život?

Priprema:

- Oprati paprike, obrisati i ispeći na ploči šporeta ili na roštilju.
- Pečene paprike stavljati u vanglicu, malo poprskati vodom i prekriti kuhinjskom krpom. Odstaviti da malo odstoje kako bi se lakše ljuštile. Ili, pečene paprike stavljati u najlon kesu i dobro je zatvoriti.
- Kada se paprike ohlade, oljuštiti ih i staviti u činiju za salatu.
- Posoliti i ostaviti malo da odstoje, da upiju so.
- Zatimm ih preliti maslinovim uljem i sirćetom i posuti seckanim belim lukom.
- Po vrh paprika posuti sitno seckane nanu i peršun.

Ne morate baš svakog dana u prodavnicu! Ovo je najprostiji recept za domaći hleb!

Prijatno!