Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Tortilje sa mariniranom piletinom
Fantastičan ručak za poneti.
Sastojci:
(za 6 osoba)
Za mariniranu piletinu:
– 300 g belo pileće meso
– 50 ml sojinog sosa
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1 kašika gustina
– 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike
– morska so, biber
Za tortilje:
– 6 velikih tortilja
– 100 g ajvara
– 1 šargarepa, isečena na prutiće
– 1 crvena paprika, isečena na prutiće
– salata, rukola
– 100 g kisele pavlake
– 50 g čedar sira, rendanog
Priprema:
Pileći meso iseći na tanke šnicle i prebacite u posudu u kojoj će se marinirati. Za marinadu, u posudi pomešajte sojin sos, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, so i biber. Ovom mešavinom prelijte pileće šnicle, promešajte kako bi meso bilo ravnomerno prekriveno marinadom. Ostavite u frižideru, najmanje sat vremena. Malo maslinovog ulja zagreje u velikom tiganju, pa na njemu prepržite mariniranu piletinu. Piletinu pržite na umerenoj temperaturi tri-četiri minute sa svaka strane. Pečeno prebacite na dasku i isecite na prutiće. Tortilje prepecite na suvom tiganju, po deset sekundi sa svake strane. Uzimajte jednu po jednu tortilju, prvo je premažite ajvarom, pa na sredinu rasporedite nekoliko prutića šargarepe i paprike, a zatim stavite salatu i rukolu. Na vrh stavite prutiće piletine, dodajte još malo ajvara i kašičicu kiselog mleka, sve pospite rendanim sirom. Tortilju pažljivo zarolajte, a zatim postupak ponovite sa preostalim tortiljama i nadevom dok ne potrošite sve sastojke.