filteri close
Objavljeno: 02.04.2023. Image source: Foto: Pixabay/Pexels
300x600

Razmišljate li o kratkom city break-u ili već kujete planove za letovanje?

Trebalo bi što pre da usvojite tzv. slow travel filozofiju, odnosno da probate sporo putovanje, koje svoje korene vuče iz italijanskog pokreta „spore hrane“.

Sporo putovanje ne podrazumeva samo korišćenje sporih prevoznih sredstava- automobila, voza, broda, nego putnike poziva da se na jednoj destinaciji zadrže duže vreme, da uspore- kako bi videli što više, ali i da zarone dublje u lokalnu kulturu i običaje, da bolje upiju prirodne lepote i sve to bez unapred zadatkog plana i rasporeda.

Fleksibilno i opušteno, uživajući u svakom trenutku, baš onako kako bi odmor trebalo da izgleda.

 Dobro isplanirajte destinaciju

Istraživanja su pokazala da iščekivanje znatno produžava sreću i uzbuđenje koje nam putovanja donose. Zato planirajte! Detaljno, mnogo unapred i zajedno sa svojim partnerom ili prijateljem sa kojim se upuštate u avanturu. Razmišljanje o mestima, događajima i aktivnostima, nekad umeju toliko da nas ponesu da ne možemo da zaustavimo maštu. Na ovaj način lakše podnosimo sve obaveze koje prethode polasku. Takođe, u mašti nema kašnjenja, neljubaznog osoblja ili umora – kada planiramo putovanja, od svakog mogućeg segmenta očekujemo savršenstvo, a to nas čini srećnim.

12 uzroka anksioznosti i kako ih se rešiti