filteri close
Objavljeno: 25.11.2023. Image source: Foto: Pixabay/congerdesign
300x600

Karfiol pripremljen na ovaj način je drugačiji od svih koje ste probali. Sočan i kremast, i začinjen hrskavom slaninom, teško mu je odoleti.

Sastojci:

1 velika glavica karfiola

200 g feta sira

200 g tvrdog kačkavalja

100 g krem sira

4 kašike kisele pavlake

30 g izrendanog parmezana

3 čena belog luka

maslinovo ulje

4 lista reš pečene slanine

so, biber

Priprema:

  • Iscepkajte karfiol na sitnije cvetove pa ga u slanoj vodi kuvajte, da vri 5 minuta. Procedite ga.
  • Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem.
  • U dublju posudu sipati fetu, kačkavalj, krem sir i pavlaku, dodajte karfiol i sve dobro izmešajte. Posolite i pobiberite. Prespite sve u vatrostalnu posudu i pospite parmezanom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.
  • Slaninu iseckajte na kockice i pecite je u tiganju dok ne postane hrskava.
  • Izvadite karfiol iz rerne i pospite slaninom.
  • Poslužite sa salatom od svežeg paradajza.

Idealan recept: Zdrava čorba od karfiola, sprema se brzo i lako