Idealan recept: Zdrava čorba od karfiola, sprema se brzo i lako
Kada su u pitanju kvalitetni obroci, nema grešaka sa supama i čorbama
Ako vam treba laka, brza, ukusna i zdrava hrana, čorbe su uvek pravi izbor, posebno ova čorba od karfiola.
Postoji mnogo dobrih razloga zbog kojih možete da pravite ovu čorbu.
Prvo, krajnje je jednostavna. Drugo, stvarno je ukusna.
Treće i najvažnije - dobijate zdrav obrok pun proteina, minerala, vitamina...
E, pa, dakle, kako se to lako priprema?
Ručak od samo tri sastojka koji se brzo sprema, a uz to je i jeftin!
2 decilitra mleka
6 decilitara vode
2 kašike suncokretovog ulja
1 kockica pileće supe
1 lovorovov list
100 grama šargarepe
biber po ukusu
500 grama karfiola
To su obavezni sastojci. Sad, po želji možete dodati i:
Recept koji se prenosi s kolena na koleno - jednostavno, ukusno i zdravo jelo koje se brzo i lako sprema
1 kašika suncokretovog ulja
1 kašika brašna
Priprema:
Оčistite šargarepu i iseckajte je na komade. Odstranite lišće karfiola, a onda cvet iskidajte na sitnije komade.
Kratko propržite šargarepu (oko pet minuta, ne duže).
Dolijte vodu, dodajte karfiol i sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, odnosno, dok karfiol ne omekša.
Kada je karfiol smekšao, pasirajte ga.
Dodajte biber u zrnu, mleko i lovorov list.
Dodajte kocku pileće supe i kuvajte sve zajedno još neko vreme.
Sjajan recept za pogaču BEZ KVASCA, gotovu za samo pola sata!
Zaprška:
Što se tiče zaprške, ona je opciona. Nekima je ukusnija čorba za zaprškom, neki je ne vole. Oni koji broje kalorije, mogu da je preskoče, čorba će u svakom slučaju biti ukusna.
Kada je u pitanju priprema, dobro zagrejte ulje pa kratko propržite brašno mešajući sve vreme. Vodite računa da bi brašno trebalo da dobije blagu žutu boju, ne bi smelo da potamni.
Malo ohlađenu zapršku dodajte u čorbu, promešajte i kratko prokuvajte.
Da se ne bi stvorile grudvice, zaprška mora biti prohlađena pre nego što se doda u čorbu.
Možete sačekati da se malo prohladi, a možete samo doliti malo hladne vode u zapršku.
Recept za ukusnu lepinju sa malo sastojaka - da li je i vi ovako pravite?
Posluženje:
Uz toplu čorbu nije loše poslužiti i kiselu pavlaku.
Prijatno!