Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Recept koji se prenosi s kolena na koleno - jednostavno, ukusno i zdravo jelo koje se brzo i lako sprema
Ručak iz detinjstva: Posni đuveč - ukusno povrće iz rerne
Đuveč je starinsko jelo koje ima mnogo, zaista mnogo verzija širom Balkana.
Ono što je dobra stvar kod njega jeste što ga možete pripremati u vašoj kombinaciji povrća i u njega dodavati šta god želite - piletinu, junetinu, slaninicu ili mleveno meso.
Ipak, posni đuveč koje su spremale naše bake ima poseban ukus, piše YU Mama.
Sjajan recept za pogaču BEZ KVASCA, gotovu za samo pola sata!
Sastojci:
1 glavica crnog luka
500 g krompira
100 g šargarepe
100 g pirinča
2 paradajza (može i čaša soka od paradajza)
2 paprike (mogu iz zamrzivača)
3 čena belog luka
so
biljni začin
biber
peršun
6 dl vode (i manje ako se dodaje sok od paradajza)
malo ulja
Priprema:
Samo da napomenemo, umesto svežeg povrća možete koristiti i smrznutu mešavinu za đuveč. Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju. Dodati šargarepu iseckanu na kolutove i krompir na kriške.
Zatim dodati naseckanu papriku i paradajz. Sve propržiti. Dodati prethodno očišćen i dobro opran pirinač i izgnječen ili sitno iseckan beli luk. Sve začiniti i naliti vodom (da ogrezne).
Kuvati na tihoj vatri 15 minuta, a zatim sve preručiti u tepsiju i staviti u toplu rernu. Peći oko pola sata.
Prijatno!
Izvor: YU Mama