filteri close
Objavljeno: 22.04.2021. Image source: CDC/Unsplash
300x600

Korona i dalje drma Srbiju, a ova priča je vrlo poučna

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 2.719 zaraženih, a nažalost, preminulo je još 35osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 219 pacijenata, a na bolničkom lečenju se nalaze 6.174 pacijenta.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano ukupno 673.520 slučajeva korone, a preminulo je 6.130 zaraženih.

Ukupno je testirano 3.741.146 uzoraka.

Zanimljivo i poučno iskustvo nam dolazi danas. Jedna žena se zarazila pet nedelja nakon revakcine, a kada je pitala lekara kako je to moguće, čula je reči koje otrežnjuju: bilo bi vam mnogo gore.

Ovo je njeno iskustvo.

"Pozitivni ste! Već godinu dana cela Srbija strepi od ove rečenice, a ja sam je čula onda kad sam joj se najmanje nadala - pet nedelja od revakcinacije. Pretpostavljala sam već da će scenario biti takav", ispričala je jedna novinarka za Blic.

Ona ističe da se nakon revakcinacije pridržavala mera, a onda je pet nedelja od revakcinacije osetila prvo malaksalost, bol u grudima i blagu tahikardiju.

"Onda su iste večeri počeli da se ređaju već ozbiljniji simptomi, jedan po jedan, nos mi je bio zapušen, boleli su me sinusi, imala sam jaku glavobolju i kostobolju koja me je jako iscrpljivala".

Nakon toga je dobila temperaturu 39, četiri dana kasnije je izgubila čulo mirisa i ukusa, i pošto simptomi nisu nestajali, na kraju je otišla na testiranje. Ispostavilo se da je pozitivna na korona virus i poslata je na kućno lečenje, a kaže da će se do kraja života sećati rečenicu koju joj je doktorka uputila: "Ko zna šta bi bilo da se niste vakcinisali".

Izvor: Medik, Žena.rs