filteri close
Objavljeno: 11.05.2021.
300x600

Ovo može zvučati očigledno, ali kokosovo ulje dolazi iz mesa zrelog kokosa. Meso se osuši, a potom se cedi da bi se izdvojilo ulje, koje se može koristiti za hidrataciju kože, kose i isporučivanje esencijalnih masnih kiselina našim telima.

Koje su koristi korišćenja kokosovog ulja?

U Kokosovo ulje je puno masnih kiselina, koje imaju mnogo koristi za zdravlje, poput podizanja imunološkog sistema i sprečavanja srčanih bolesti. Takođe, kokosovo ulje smiruje upale kože i ima antibakterijska svojstva .
Kako koristiti kokosovo ulje?

1.Koristite ga kao masku za kosu
 Sledeći put kada je vašoj kosi potrebna dodatna hidratacija, preskočite skupe maske za kosu i umesto toga koristite kokosovo ulje. Koristite kašičicu ili dve na vlažnoj kosi, umasirajte u skalp i zavežite kosu u punđu. Držite tako što je duze moguće. Kada želite da isperete ulje, šamponirajte svoju kosu kao i obično. Već posle prvog korišćenja, uočićete znatnu razliku na vašoj kosi.

2.Koristite ga kao sredstvo za uklanjanje šminke 
Ubijte dve muve jednim udarcem. Nanošenjem kokosovog ulja na lice, uklonićete svu šminku sa lica, ali ćete u isto vreme hidrirati svoju kožu. Posle umivanja, vaša koža će biti glatka I veoma obro hidrirana. 
3.Koristite ga kao pastu za zube
 Kokosovo ulje ima antibakterijska i antifungalna svojstva, prirodno ubija bakterije i osvežava dah, a čak i beli zube. Želite zaista bele zube? Pomešajte kašičicu kokosovog ulja sa kašičicom sode bikarbone i time operate svoje zube.

Kokosovo ulje - da li je zaista zdravo i kako se pravilno koristi?