filteri close
Objavljeno: 19.04.2023. Image source: Foto: Pixabay/JillWellington
300x600

Zanimljive činjenice koje svaka žena treba da zna.

1. U klitorisu ima 8000 nervnih završetaka, dok penis ima samo 4000. Stoga je klitoralni orgazam generalno mnogo intenzivniji od muškog orgazma.

2. Nemoguće je da nešto izgubite u vagini. Jednostavno rečeno, ovaj deo tela nije povezan sa drugim područijem tela. Postoji samo mikroskopski prolaz kroz koji sperma može doći do vrata materice.

3.Vagina se sama čisti. Sadrži žlezde koje proizvode određenu sluz i služe za čišćenje vagine. Zato lekari savetuju da žene izbegavaju sapune i mirisne maramice

4. Moguće je da vaša vagina pada. Ovo se može desiti nakon porođaja ili nakon menopauze, zbog nedostatka karlične podrške.

5.Vaša vagina ne može biti labava samo zato sto imate puno sexa. Prema rečima Dr. Justina J. Lehmillera vagina prirodno postaje labavija kada su žene seksualno uzbuđene kako bi se pripremile za seks-ali nakon seksa se sve vraća u normalno stanje.

6.Vaša vagina ima istu pH vrednost kao i čaša vina. Normalna pH vrednost za vaginu se krece od 3,8 do 4,5. Zato se mora voditi računa oko preparata za hijenu, jer može doći do iritacije, ukoliko se ne koristi odgovarajući preparat.

7.Vaša menstrualna krv može pomoći pacijentima koji pate od srčanog udara. Naučnici već godinama pokušavaju da pronađu način da upotrebe menstrualnu krv koja sadrži sposobnost za regeneraciju. Poslednjih godina istražuje se kako menstrualna krv može pomoći pacijentima koji imaju problema sa srcem. 

8. Ako imate problem sa orgazmmom, to verovatno znači da imate manji klitoris.

Vaginalni sekret - boja, miris, uzroci i lečenje