filteri close
Objavljeno: 01.07.2023. Image source: Unsplash
300x600

Datumi su tematski podeljeni, sve traje dve nedelje

Na Sava promenadi u Beogradu, građani će imati priliku da posete "Kućicu zdravlja", gde će im biti omogućeni besplatni preventivni pregledi i saveti lekara o potrebi za daljom dijagnostikom.

"Kućica zdravlja" će raditi svakog dana od 13 do 20 časova, u naredne dve nedelje, bez potrebe za uputom ili zdravstvenom knjižicom

Projekat su pokrenuli Opština Savski venac i Dom zdravlja Savski venac, uz odobrenje Ministarstva zdravlja.

Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac, rekao je da će se pregledi obavljati po tematskim danima.

"Imaćemo dan za sprečavanje kardio-vaskularnih bolesti, dan za sprečavanje šećerne bolesti, dan za sprečavanje očnih bolesti. Takođe, imaćemo dan posvećen penzionerima, dan posvećen ženama i dan posvećen deci i omladini", objasnio je Bekić.

On je naglasio da je ovaj projekat još jedan način da se pokaže da je svaki građanin Srbije bitan i da je ovo još jedna aktivnost koja poručuje "Mi imamo odgovornu državu koja se stara o svojim građanima".

U saopštenju Opštine i Doma zdravlja navodi se da će subote 1. i 8. jul, kao i četvrtci 6. i 13. jul, biti rezervisani za penzionere, koji će moći da izmere krvni pritisak, šećer u krvi i urade ultrazvuk abdomena.

Nedelje 2. i 9. jul biće dani za zdravlje dece i omladine, a utorki 4. i 11. jul biće dani za žene, kada će moći da urade ultrazvuk dojki.

Ponedeljci 3. i 10. jul biće dani za sprečavanje kardio-vaskularnih bolesti, srede 5. i 12. jul biće dani za sprečavanje dijabetesa, a dva petka 7. i 14. jul biće dani za sprečavanje očnih bolesti.