filteri close
Objavljeno: 08.10.2021. Image source: Pixabay/Ryan McGuire
300x600

Među preminulima je i jedna porodilja

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u proteklih 24 časa registrovano još 6.401 novih slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, preminulo je 49 ljudi. Testirano je 21.119 uzoraka.

Dan ranije, imali smo 6.978 novozaraženih, 51 smrtnih ishoda i 282 osoba na respiratorima.

Među preminulima je, nažalost, ponovo jedna trudnica.

Od posledica infekcije korona virusom, u Kliničkom bolničkom centru u Kragujevcu jutros je preminula porodilja (36) iz Kraljeva.

"Sa izuzetno niskom saturacijom ona se u ponedeljak javila lekarima u Kraljevu, odmah je primljena na Kovid odeljenje, a ubrzo transportovana u KBC Kragujevac. Tamo joj je urađen hitan carski rez, a beba spasena. I pored svih napora lekara, nesrećna žena je, nažalost, preminula", izjavio je dr Zoran Mrvić, direktor kraljevačke Opšte bolnice "Studenica".

Po rečima dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja kraljevačke Opšte bolnice "Studenica“, preminula porodilja je na antigenskom testu u Kraljevu najpre bila negativna, a njen suprug pozitivan na testu kojim se utvrđuje prisustvo korona virusa.

"Nažalost, ubrzo je došlo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja zbog kojeg je žena izgubila bitku sa ovim opakim virusom", naveo je Parezanović koji je, inače, i koordinator Kovid bolnice u ovom gradu.

On je na konferenciji za novinare dodao da se u kraljevačkoj bolnici trenutno leči 55 kovid pacijenata, dok se na intenzivnoj nezi nalazi 13 pacijenata (4 su intubirana, 4 se nalaze na neinvanzivnoj ventilaciji, a 5 na "high flow" režimu).