filteri close
Objavljeno: 20.12.2020. Image source: Foto: Pixabay/kerdkanno
300x600

Slani rolat je odličan specijalitet za sve prilike.

Sastojci:

- 2 manje tikvice
- 5 jaja
- 150 g kačkavalja
- so (1 kašičica za koru i 2 prstohvata za tikvice)
- par listova peršuna

Fil:

- 200 g krem sira
- 150 g pilećih dimljenih prsa tanko isečenih (ili suhomesnato po vašem izboru)

Dimenzija pleha 33 x 33 cm ili veći pleh za tanju koricu rolata.

Super ideja za brz i zdrav ručak!

Priprema:

  1. Tikvice dobro operite i neoguljene izrendajte, posolite i ostavite oko 15 minuta da odstoje i ispuste tečnost. 
  2. Potom ih ocedite i izmešajte sa umućenim jajima. Posolite, dodajte iseckan peršun i narendan sir.
  3. Upućenu smesu izliti u tepsiju sa pek papirom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
  4. Vruć rolat sa papirom prebacite na mokru krpu i urolajte. Nek odstoji 5 minuta.
  5. Odmotajte je i namažite krem sirom, složite pileća prsa i zatim ponovo urolajte. Pre sečenja rolat obavezno treba da stoji u frižideru da se stegne i ukusi lepše spoje.

Prijatno!