filteri close
Objavljeno: 27.06.2020. Image source: Unsplash/sun ming
300x600

Popularna obuća može imati loše posledice po vaše telo

Zbog loše potpore i slabog držanja na nozi "japanke“ mogu prouzrokovati bolove u stopalima, kolenima, ali i leđima. Slaba su zaštita, pa može doći do ozbiljnih povreda, ukoliko vas neko drugi nagazi ili ako se udarite tokom hoda.

"Japanke" se možda čine kao idealna obuća za vrele letnje dane, ali stručnjaci upozoravaju da one mogu biti opasnije od visokih potpetica.

Ova lagana obuća ne pruža dovoljnu podršku jer se tokom hoda na nozi drži samo uz pomoć uzanog kaiša. To dodatno opterećuje mišiće nogu, ali i leđa.

Konačno je došlo vreme i za ovo: Kako da se pravilno zaštitite od sunca!

"Japanke" vas ne štite od objekata koji vam mogu pasti na stopalo ili ukoliko vas neko nagazi. Prsti se lako daju ogrebati usput u ovoj obući, što bi se teško desilo da nosite nešto drugo.

Tanak đon, kakav obično ima ova vrsta obuće, slabo apsorbuje bilo kakav udar. Naime, ako hodate po neravnoj površini ili nagazite na nešto oštro, osetićete bol jer "japanke" nisu dovoljno jake da stvore dobru potporu.

Ljudi obično kada koriste kremu za zaštitu od sunca zaboravljaju da namažu stopala, a ona su i te kako izložena nezdravom zračenju u ovoj obući.

Koji napitak posle treninga? NIJEDAN! Uzmite bananu!

"Japanke" nikako nisu dobra obuća za vožnju, jer lako mogu da spadnu sa stopala i zavuku se iza kočnice ili gasa. Takođe, gojazne osobe trebalo bi da ih se klone.

Izvor: Medik, SLZ, RTS