Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Faširane šnicle od ovsenih pahuljica
Ovsena kaša ili ovsene pahuljice sa jogurtom i voćem su idealna hrana za doručak. Ovsene pahuljice u sebi imaju obilje vlakana koje će sjajno uticati na vaš organizam i sistem za varenje.
Ali da li ste nekada probali da napravite konkretno jelo od ovsenih pahuljica, koje bi bilo odlična zamena za meso?
Faširane šnicle od ovsenih pahuljica, možda čudno zvuči, ali verujte nam na reč, ovo je ukusno jelo koje možete jesti za ručak ili večeru, a da nemate bojazni da ćete uneti previše kalorija u svoje telo.
Sastojke, koji su vam neophodni za pripremu ovog jela, sigurno već imate kod kuće.
100 g ovsenih pahuljica
200 ml tople supe (1 čaša), a ako nemate domaću supu, možete koristiti i onu u kocki.
1 glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
1 jaje
prezle (par kašika)
bibera i soli po ukusu (možete dodati i bilo koji začin koji vi volite i koristite)
Postupak:
Prelijte 100g ovsenih pahuljica vrućom supom. Sačekajte 15 minuta, kako bi se pahuljice hidrirale i nabubrile.
Kada pahuljice upiju supu, počnite sa dodavanjem sastojaka.
Dodajte sitno seckani crni i beli luk (možete ga dinstati pre sjedinjavanja sa pahuljicama, ali ne morate), jaje, začine i prezle (hlebne mrvice). Prezle dodajte sve dok ne primetite da se masa ne lepi za ruke.