filteri close
Objavljeno: 20.07.2023. Image source: Foto: Pixabay/madamelenamazur
300x600

Da li ste čule za novi kozmetički tretman koji se naziva frotoks?

Tretmani koji podrazumevaju sređivanje i peglanje bora na licu koji se radi pomoću jako niskih temperatura su postali novi popularan trend u svetu. Stručnjaci tvrde da ova zamena za botoks, osim estetskih ima i druge pogododnosti za zdravlje.

Ova vrsta terapije je odlična za cirkulaciju i ukoliko se koristi na pravi način, tvrde stručnjaci, utiče i na skidanje viška kilograma. Ovaj tretman je za razliku od botoksa netoksičan i vreme koje je potrebno za stavljanje frotoksa je samo 20 minuta. Ubrizgavanje tečnog azota u blizini nerava i mišića koji treba da budu zategnuti je zasluženo za rezultate koji se dobijaju nakon ovog postupka. Azot ciljano zamrzava nerve koji se nalaze između čela i obrva i tokom perioda hibernacije ovih mišića, oni se opuštaju i nakon toga se dobija glatka koža bez neželjenih bora.

Iako je ovo novi trend, dosadašnje iskustvo je pokazalo da osim ovih privremenih metoda podmlađivanja, postoje indikacije da ovaj vid estetske korekcije može dugoročno uticati na podmlađivanje i može predstavljati svojevrsni eliksir mladosti. Ipak, još uvek ne postoji dokaz da ovaj vid terapije ima dugotrajan efekat.

Kako bi trebalo da se šminkate kada vam koža potamni?