filteri close
Objavljeno: 18.07.2020. Image source: Pexels/NordWood Themes
300x600

Pelin pomaže kod brojnih stanja i dobar je za zdravlje

Drugo ime za gorčinu – pelin, od davnina predstavlja simbol zdravlja i vitalnosti. Odličan je prirodni lek za čišćenje krvi i jačanje želuca.

Ublažava probleme sa slezinom, bubrezima, bešikom, reguliše disbalansirane funkcije organizma koje uzrokuju razne poremećaje.

Pelin, koji je u narodu poznat kao vermut i sansić, raste u vidu grma.

Tikvice - idealne za letnju čorbu

Ima jaku stabljiku i perasto razdeljene sivkasto zelenkaste listove i žute cvetiće, koji rastu u grozdu i izgledaju kao male kuglice.

Karakteriše ga aromatični miris i izuzetno gorak ukus. Njegova lekovita svojstva potiču od absintina i eteričnog ulja, koje se sastoji od 50 različitih supstanci.

Pelin je ime dobio po grčkoj boginji Artemidi, jer se verovalo da je upravo sa njim olakšavala ženama porođajne muke, a stari Grci su ga veoma poštovali, toliko da su olimpijskim pobednicima davali da piju vino u kojem je bio potopljen.

Žene, put do zdravijeg srca je vrlo ukusan i prijatan!

Bio im je simbol zdravlja i vitalnosti. Rimljani su ga zbog nege stopala stavljali u sandale.

Pelin je odličan prirodni lek za čišćenje krvi i jačanje želuca. Upotrebljava se protiv mučnine, žgaravice, nadimanja, nedostatka apetita, bolesti jetre, slezine, bubrega, bešike, žutice, groznice, crevnih parazita i osipa.

Izuzetna lekovita svojstva pelina povoljno utiču na rad celokupnog organizma, tako da posredno leči i izvor bolesti.

Bundeva ima FANTASTIČAN nutricionistički profil i donosi vam mnogo

Reguliše disbalansirane funkcije organizma koje uzrokuju razne poremećaje kao što su smetnje u razmeni materija, gojaznost, psihički poremećaji uzrokovani nepravilnim radom probavnih organa, ženskih polnih organa i hormona uopšte.