filteri close
Objavljeno: 05.06.2020. Image source: Foto: Pixabay/schlauschnacker
300x600

Kako bistе što duže ostali zdravi, trebalo bi najmanje dva puta nedjeljno u jelovniku da imate hranu začinjenu karijem.

 

Koristi ne samo zbog arome koju daje jelima, već i zato što je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova.

Sastojci:

- 2 pileća bataka i karabataka
- šargarepa
- glavica crnog luka
- praziluk
- šolja pirinča 
- limun
- kari
- kurkuma
- so, ulje

Priprema:

1. Crni luk i praziluk iseckajte sitno i propržite na masti ili ulju.
2. Kada je luk staklast, stavite u njega meso i šargarepu na kolutove, nalijte vodom i ostavite da se krčka. Posolite. Stavite kašičicu kurkume i karija po ukusu. Iscedite u supu sok jednog limuna.

Ne morate baš svakog dana u prodavnicu! Ovo je najprostiji recept za domaći hleb!

3. Nakon 30ak minuta sipajte unutra pirinač, a piletinu izvadite i pomoću dve viljuške skinite meso sa kosti. Možda budete morali da se pomognete i nožem. 
4. Vratite meso u supu i kuvajte još petnestak minuta, uz dolivanje vode da biste postigli gustinu koja vam se sviđa. Dosolite po potrebi.


Prijatno!