Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ideje za ručak: Isprobajte ručak na meksički način
Kada poželite da pojedete nešto drugačije i zdravo, a da se ne umarate predugim spremanjem, pravi izbor je meksička hrana.
Asocijacija na meksička jela su žive boje, sveže namernice, začini i ljutkast ukus.
Sastojci:
- Šolja pirinča
- Meksička mešavina
- Konzerva paradajza
- Pola šolje sojinih ljuspica
- Kašičica kumina
- Kašičica balzamika
- Pola kašičica mlevenog čilija ili ljute aleve paprike
- So, biber, maslinovo ulje
- Peršun
- Sok od limuna
Sjajan recept za pogaču BEZ KVASCA, gotovu za samo pola sata!
Priprema:
1. Obariti pirinač i ostaviti sa strane.
2. Meksičku mešavinu propržiti u dubljem tiganju na ulju. Dodati začine.
3. Ako je paradajz u komadima, izgnječiti. Preliti mešavinu.
4. Dodati ljuspice i balzamiko.
5. Ostavite da se krčka 20 minuta. Dodavati malo vode ako ima potrebe.
6. Služite kuvani pirinač začinjenim peršunom, maslinovim uljem i sokom od limuna. Prelijte varivom.