Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Kako smanjiti količinu masti prilikom pržanje hrane?
Iz raznih istraživanja je poznato da konzumiranje hrane pržene u dubokom ulju nije dobro za zdravlje.
Pržena hrana upije veliku količinu nekvalitetnih i nezdravih masnoća, koja se široko koriste u svakodnevnoj ishrani.
Istraživači za južnoafričkog univerziteta Venda su se bavili ovim problemom, iz razloga što su u ovoj zemlji popularne namirnice poput krofni, mekika, itd… Konzumacija ovih namirnica povezana je sa većom verovatnoćom od rasta nivoa holesterola, gojaznosti, srčanih oboljenja i raka.
Stoga su istraživači pokušali da pronađu namirnice koje će slične poslastice učiniti zdravijim.
Oni su dodavali ovsene mekinje i psilijumu u brašno, što je dovelo do dvostrukog smanjenja kolličine masti u prženom delikatesu. Pored smanjenja sadržaja ulja, povećan je sadržaj minerala, pokazala su istraživanja objavljena u časopisu Journal of Food.
Recept za sočnu piletinu s narom, traži malo truda, ali i te kako vredi