filteri close
Objavljeno: 15.02.2021. Image source: Pexels/Anna Shvets
300x600

Mnogo zaraženih na malom uzorku, stiže još vakcina

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 1.331 novozaraženi korona virusom od 5.550 testiranih, a nažalost još 15 osoba je preminulo.

Na respiratorima se trenutno nalaze 142 pacijenta, a u bolnici se leči 3.891 kovid pacijent.

Od početka epidemije u našoj zemlji zabeleženo je ukupno 422.210 slučajeva virusa korona, a broj preminulih je 4.245.

Do sada je testirano 2.775.719 uzoraka.

Nakon burnog vikenda u Beogradu, kada je komunalna milicija "rasturila" nekoliko velikih žurki na kojima je bilo stotine ljudi, sazvan je i sastanak gradskog Kriznog štaba, da bi se razmotrilo kako u narednom periodu sprečiti ovakva dešavanja.

U isto vreme, u privremenoj kovid bolnici u Areni "Štark" u Beogradu lečenju je 245 pacijenata, od kojih je 200 na kiseoničkoj terapiji, izjavio je medicinski koordinator te bolnice, potpukovnik Predrag Bogdanović i naglasio da se u poslednjih desetak dana primećuje blagi porast prijema, ali i teža klinička slika obolelih koji se zbrinjavaju u Areni.

Od dobrih vesti, izdvajamo da je u ponedeljak stigao još jedan kontigent Fajzerovih vakcina, a uskoro dolazi i četvrta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da 150.000 doza vakcine AstraZeneka stiže u našu zemlju u petak ili subotu.

"Uspeli smo da dobijemo dva miliona doza do sada što je dovoljno za vakcinaciju milion ljudi. U petak-subotu nam stiže i 150.000 AstraZeneka vakcine, ruske, pa kineske. Vakcine iz Kovaksa nismo dobili nijednu, a od Poljaka treba da dobijemo još AstraZeneke. Hvala našim prijateljima iz Kine, Rusije, Velike Britanije i Emirata".