filteri close
Objavljeno: 13.07.2021. Image source: Printscreen/N1
300x600

Niko ko je potpuno vakcinisan nije umro, 99 odsto hospitalizovanih je nevakcinisano

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 145 novozaraženih od 9.283 testirana, a nažalost, još tri osobe su preminule.

Na respiratorima se trenutno nalaze četiri pacijenta, a 292 osobe se nalaze na bolničkom lečenju.

Odluka o zasedanju Kriznog štaba doneta je nakon pojave delta soja koronavirusa u Srbiji i očekivanja da ćemo se u septembru suočiti sa još jednim talasom epidemije. Osim toga, primetno je opuštanje građana kada je poštovanje mera u pitanju, a i odziv mladih na vakcinaciju nije na zadovoljavajućem nivou, istakli su iz Kriznog štaba.

"U našoj zemlji jeste još uvek povoljna epidemiološka situacija, ali u poslednje vreme beležimo blag porast obolelih. Virus nije na odmoru, tu je. Nažalost, i dalje, gotovo svakim danom neko od naših sugrađana izgubi bitku s ovom bolesti", rekla je Darija Kisić Tepavčević i dodala da je veći broj umrlih od ovog virusa bio nevakcinisan deo stanovništva.

"Preko 99 posto hospitalizovanih nije vakcinisano. Među umrlima praktično nije bilo osoba koje su kompletno vakcinisane", rekla je ona.

"Veći deo našeg sastanak je danas bio posvećen tome kako da se poveća broj vakcinisanih, jer ona štiti od ove bolesti i od smrtnih ishoda. To je jedna kolektivna odgovornost", istakla je ona.