filteri close
Objavljeno: 01.07.2020. Image source: Pixabay/Jill Wellington
300x600

Divni osvežavajući napitak ima brojne zdravstvene prednosti

Nećete moći da sakrijete da uživate u limunadi jer je ona neprijatelj toksina, pa će koža biti zdrava i blistava.

Aromatični napitak odlično deluje na celokupno zdravstveno stanje, jača imunitet, olakšava disanje, podstiče varenje i osvežava dah. Za osvežavajuće, a zdravo letnje piće, mešavini vode ili čaja i soka od limuna dodajte samo med.

Tokom vrelih letnjih dana limunada vraća snagu i čuva zdravlje. Osim što osvežava, ovaj ukusni napitak povoljno utiče na zdravlje, jer je prepun vitamina C.

Svi ga jedemo, ali znamo li koliko je zapravo zdrav?

Ako ste veliki ljubitelji mešavine vode ili biljnog čaja i svežeg soka od limuna pokušajte da ne koristite šećer, ali ni veštačke zaslađivače već dodajte samo malo meda.

Limun sadrži pektin, koji je odličan u suzbijanju apetita. Stručnjaci su ustanovili da dijeta koja se temelji na ispijanju mlake limunade pola sata pre doručka, dovodi do gubitka viška kilograma.

Bez obzira na to što žuti plodovi ovog citrusnog voća sadrže limunsku kiselinu, ona ima alkalno delovanje i smanjuje nivo kiselosti u telu.

Da li je zdravija il' ukusnija, uvek dobro dođe KAJSIJA

Osim toga, ukazuju stručnjaci, nezaslađena limunada osvežava dah i može da ublaži bol i upalu desni.

Ne bi trebalo preterivati jer limunska kiselina može da uništi gleđ na zubima, ali lek za to je upravo razblaživanje limunovog soka.

Nećete moći da sakrijete da uživate u aromatičnom napitku jer on pomaže i pri uklanjanju toksina iz krvi, pa će i koža izgledati lepo, zdravo i blistavo.

Koji napitak posle treninga? NIJEDAN! Uzmite bananu!

Topla limunada olakšava disanje i otklanja ili ublažava simptome astme i alergija.

Limun je bogat vitaminom C, koji je odličan u borbi protiv prehlade, ali i kalijumom, koji stimuliše rad mozga i reguliše krvni pritisak.

Povećava učestalost mokrenja, zbog čega se toksini manje zadržavaju u telu, a mokraćni sistem ostaje zdrav.

Limunov sok može da pomogne jetri da proizvede žuč, što je neophodno za probavu, a takođe sprečava i opstipaciju.