Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Da li je zdravija il' ukusnija, uvek dobro dođe KAJSIJA
Divno i preukusno voće višestruko je dobro za vaš organizam
Vitamini, minerali, nešto vlakana, ne mnogo kalorija, vrhunski ukus i očaravajući miris. Lista korisnih sastojaka kajsije je prilično duga zbog čega nutricionisti to voće nazivaju izvorom zdravlja.
Pred naletom moćnih plodova i višak kilograma povlači se veoma brzo.
Vatrene kože i plišane unutrašnjosti, kajsija je, bez trunke preterivanja, voće dostojno trona.
Koji napitak posle treninga? NIJEDAN! Uzmite bananu!
Kraj proleća i početak leta predstavlja rajski period za ljubitelje njenog svežeg slatkastog ukusa, ali je sušena dostupna tokom cele godine.
Narandžasti plodovi ne sadrže masnoće, a obilje vitamina čine ih riznicom zdravlja.
Pred naletom moćne kajsije višak kilograma topi se veoma brzo, kažu nutricionisti, a svoje tvrdnje zasnivaju na spisku uglavnom niskokaloričnih sastojaka.
Pazite na ishranu? Vodite računa i KAD jedete!
Takođe, telo će vam se zahvaliti posle svakog pojedenog svežeg ploda ovog voća jer ćete uneti kalijum, gvožđe, nešto vlakana, vitamine A, C i E i druge za zdravlje i lepotu korisne materije.
Narandžasta loptasta lepotica odlična je u kompotu, marmeladi, sirupu, ali je sveža, ipak najbolja, jer tako organizam uspe da iskoristi najviše hranljivih i važnih materija.
Divna trešnja - PRIRODNI lek sa drveta!
Ipak ne bi trebalo preterivati s količinom jer kiselina koju ovo voće sadrži može nadražiti osetljiviji stomak, savet je stručnjaka.
Izvor: RTS