filteri close
Objavljeno: 26.11.2025. Image source: Pixabay/monicore
300x600

Evo jednog jednostavnog recepta za mekane i mirisne cimet rolnice

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovog dizanog testa (obično oko 400–500 g) ili lisnatog testa
  • 50–75 g putera (omekšalog)
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 kašike mlevenog cimeta
  • Za glazuru: šećer u prahu + mleko (po ukusu, opcionalno vanila)

Priprema:

Priprema testa:

-Ako je dizano testo, razvuci ga na pravougaonik (oko 30x40 cm).

-Ako koristiš lisnato testo, odmrzni ga prema uputstvu.

Fil:

-Pomešaj puter, smeđi šećer i cimet da dobiješ glatku pastu.

-Premaži testo filom ravnomerno.

Formiranje rolnica:

Urolaj testo sa duže strane.

Isecite na kolutove 3–4 cm i poređaj u pleh obložen papirom za pečenje.

Pečenje:

Lisnato testo: peci 15–20 minuta na 200°C dok ne dobije zlatnu boju.

Dizano testo: peci 20–25 minuta na 180°C.

Glazura:

Pomešaj šećer u prahu sa malo mleka i vanile, prelij preko toplih rolnica.

Cantuccini - najčarobniji kolačići iz Toskane