filteri close
Objavljeno: 14.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Ovaj namaz je zdrav i ukusan. A voleće ga i oni koji misle da ne vole plavi patlidžan!

Sastojci:

500 gr patlidžana

3 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

3 kašike isceđenog limuna

2 kašike iseckanog badema

1 kašičica sistno iseckanog vlašca  

1 kašičica iseckanog peršuna 

so i biber

Priprema:

  • Patlidžan isecite na polovine i ispecite ga u rerni. Ostavite da se ohladi.
  • Kad se patlidžan ohladio, oljuštite ga, usitnite ga u blenderu, dodajte izgnječen beli luk, vlašac, peršun, so i biber. 
  • Uz mešanje, postepeno dodajte maslinovo ulje i sok od isceđenog limuna.
  • Na samom kraju dodajte iseckan badem i izmešajte.
  • Namaz poslužite s tost hlebom

Ideja za večeru: Preukusna salata sa ćuretinom i krem sirom