filteri close
Objavljeno: 10.09.2021. Image source: Printscreen/RTS
300x600

Sutra zaseda Krizni štab!

Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, obilazi jug i istok Srbije, a kako je rekao, cilj je da se zdravstvene ustanove u našoj zemlji što bolje pripreme za četvrti talas virusa korona

Krizni štab za borbu protiv virusa korona zasedaće sutra u 14 sati

"Ova je borba jako teška, a vakcina je naše glavno oružje i zato pokušavamo da vakcinišemo što više ljudi. Drugi način je da sprečimo širenje virusa, a postoje određene mere. Ono što me nervira je to što se postojeće mere uopšte ne poštuju u celoj zemlji. Svaka čast jednoj manjoj grupi koja ih poštuje", kaže Đerlek.

"Kada bismo se vakcinisali i da smo ispoštovali da do kraja juna imamo 60 odsto, a do jeseni između 70 i 80 odsto vakcinisanih, mi bismo sa koronom završili. Međutim, niti smo se vakcinisali niti poštujemo epidemijske mere", rekao je on.

"Obično pitaju 'šta čeka Krizni štab', pa čeka da svi građani koji nisu vakcinisani zasuču rukav i jave se prvom vakcinalnom punktu i da za mesec dana dođemo makar do 65 odsto vakcinisanih. Eto šta čeka Krizni štab. Krizni štab uvodi mere, ljudi ih ne poštuju, vrtimo se u jednom začaranom krugu i produžavamo jednu agoniju i gubimo ljudske živote", zaključio je Đerlek.