filteri close
Objavljeno: 26.09.2021. Image source: Foto:Unsplash/engin akyurt
300x600

Koža lica je svakodnevno izložena mnogobrojnim spoljnim uticajima (vetar, sunce, mraz…), ali u isto vreme i genetika i način ishrane mogu izazvati promene na njoj.

Pravilna nega lica je izuzetno važna jer predstavlja jedini način da lice sačuvamo, usporimo starenje i održimo kožu lica zdravom. Za negu lica nisu neophodni skupi preparati. Predlažemo vam par saveta koji će vam pomoći da vaše lice izgleda uvek sveže i zdravo.

1. Kremu za lice stavljajte bar 15 minuta posle umivanja jer sloj kreme na vlažnoj koži narušava termoregulaciju
2. Ujutru istrljajte lice i vrat kockicama leda, to će vašoj koži vratiti tonus. Ovaj jutarnji tretman ujedno pomaže zarastanju mikroranica.
3. Skuvajte čaj od žalfije, kamilice, ruse i dvozuba i dodajte mu vodu od obarenog lanenog semena. Ovaj rastvor je idealan za čišćenje masne, a osetljive kože.
4. Ženama koje imaju više od 25 godina prijaće svakodnevna masaža lica. Pet minuta nežno štipkajte lice jagodicama prstiju. To će poboljšati cirkulaciju, podići tonus kože i biti odlična preventiva protiv bora.
5. Gledajte da svi vaši preparati za osnovnu negu sadrže E vitamin, bez obzira na to koji tip kože imate. On je jak antioksidant i odličan je u borbi protiv starenja.