filteri close
Objavljeno: 16.02.2021. Image source: Unsplash/Mufid Majnun
300x600

Produženi vikend uzima danka

Do 16. februara u 15 časova zabeleženo je još 1.810 novih slučajeva infekcije korona virusom. Nažalost, preminulo je još 16 ljudi.

Broj pacijenata na respiratorima je 139.

U poslednja 24 sata testirano je testirano 8.491 ljudi. Od početka epidemije u Srbiji je preminulo ukupno 4.261 osoba

Direktorka kovid bolnice "Batajnica" dr Tatjana Adžić Vukičević rekla je na RTS-u da strahuje od toga kakve će biti brojke posle praznika i "produženog" vikenda, zbog očekivanog velikog broja kontakata.

"Primetili smo da smo po otvaranju bolnice imali dve trećine muškaraca među pacijentima, a sada imamo polovinu muškaraca i polovinu žena. Kliničke slike su sve teže u smislu razvijanja akutnih tromboza, bilo venskog bilo arterijskog sistema, koje su kod značajnog broja bolesnika rezultovale i amputacijom ekstremiteta", ističe doktorka Adžić Vukičević.

Kaže da veoma strahuju od povećanja broja obolelih nakon produženog vikenda i mini-odmora i da su u pripravnosti da otvore drugi deo zgrade, koji sada nije u funkciji.

"Nekoliko puta na dan od svojih kolega dobijam izveštaje o broju slobodnih mesta i zaista se plašim ovoga što će nam doneti narednih deset do 12 dana, kada se svi ljudi vrate sa odmora", naglašava doktorka Adžić Vukičević kaže ona i dodaje da je rad zdravstvenih radnika težak i mukotrpan.