Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Preukusno-piletina sa ananasom na kineski način
Ukoliko ste ljubitelj začinjene hrane i kombinacije različtih ukusa, uz ovaj recept piletina u slatko-kiselom sosu će se naći na vašem meniju, a uštedećete novac koji biste dali za odlazak u kineski restoran.
Sve što vam je neophodno jeste friteza ili duboki tiganj, koji ćete do pola napuniti biljnim uljem, a za prženje u dubokom ulju neophodno je:
- 4 pileća bela mesa, bez kože i kostiju, isečena na sitne komadiće
- Brašno za posipanje
- 2 supene kašike nesoljenog indijskog oraha ili badema
- Pola iseckane crvene paprike
- 8 strukova mladog luka, ispečenog na komadiće
- 1 kolut ananasa
Za sos:
120ml bistre pileće supe
3 kašike soja sosa
1 kašika meda
3 kašike pirinčanog sirćeta
2 kašike kečapa
Komad svežeg đumbira
Za ovo jelo koristiti pileće belo meso. Iseckati ga na kockice ili na tanke listice. Staviti u neku posudu i dodati so, soja sos, ljutu alevu ili čili, malo đumbira i malo karija. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok pripremate ostale sastojke.
Dok se ulje greje naseckajte ananas na kockice. U zagrejano ulje dodajte ananas i badem i pustite da se isprži. Znaćete da je gotovo kada ananas promeni boju u malo tamniju. Potrebno je 5 - 7 minuta. Nakon toga izvadite ananas i badem sa strane a taj sok, koji je ostao u tiganju čuvajte za sledeći korak.
U tiganj ubacite belo meso i pustite da se isprži do kraja.
U tu smešu koja je ostala u šerpi dodajte crni luk, sitno iseckan i izgnječen beli luk. Preko toga stavite još malo soja sosa i đumbira i pustite da se prži dok se luk ne karamelizuje.