filteri close
Objavljeno: 22.06.2020. Image source: Foto: Pixabay/virgola
300x600

Kari je odličan izvor minerala poput mangana, magnezijuma, fosfora, kalcijuma, gvožđa, bakra, cinka i selena, a od vitamina tu su vitamin E, vitamin K i vitamini B grupe.

Sastojci:

• 1 veći pileći file
• 1 veći komad praziluka i tamno zeleni deo
• 100 ml pavlake za kuvanje
• 1 kašika karija
• 1 kašičica ljutog čili praha
• so, biber, ulje

Sveža vitaminska SALATA sa cveklom i sirom

Priprema:

1. Praziluk operite i isecite na kolutove. 
2. Meso isecite na komadiće.
3. Prvo na ulju par minuta propržite praziluk a potom mu dodajte meso.
4. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. 
5. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. 
6. Možete dodati još malo začina ako želite da bude pikantno. 
7. Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode i pavlaku za kuvanje. 
8. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. 
9. Služite uz pirinač.

Prijatno!