filteri close
Objavljeno: 06.06.2020. Image source: kaboompics/Pixsabay
300x600

Uz ručak ili kao odlična ukusna večera...

Ova salata bogata je vitaminima i hranljivim sastojcima, izuzetno značajnih za zdravlje čitavog organizma.

Sastojci:
  • 2-3 veće cvekle
  • 300g sira
  • zelena salata
  • 2 šargarepe

9 dobrih razloga da jedete ili pijete CVEKLU

  • malo svežeg spanaća
  • 5 suvih šljiva
  • malo suvog grožđa i sušenih brusnica
  • šaka oraha
  • maslinovo ulje
  • balzamiko sirće
  • soli po ukusu
Priprema:
  • Cveklu ispecite u rerni, oljuštite i iseckajte na vrlo sitne kockice.
  • Šargarepu oljuštite i izrendajte
  • Pomešajte zelenu salatu, komadiće cvekle i spanać
  • Dodajte sir isečen na kockice.
  • U sve to ubacite suve šljive (iseckane na sitne komade)
  • Dodajte rendanu šargarepu, suvo grožđe, brusnice i orahe
  • Prelijte sa malo ulja i balzamika, i posolite po ukusu, pa promešajte.
  • Salatu ostavite najmanje pola sata u frižideru, da se ohladi kako bi se sjedinili ukusi.
  • Služite kao salatu uz obrok ili kao večeru uz malo dvopeka.

5 zdravih i jednostavnih recepata sa cveklom

Prijatno!