filteri close
Objavljeno: 25.03.2022. Image source: Foto: Pixabay/congerdesign
300x600

Ukoliko imate problem sa alergijom u ovo doba godine, a ne želite da koristite farmaceutske proizvode, rešite ovaj problem prirodnim lečenjem!

Simptomi alergijske reakcije zavise od toga na kakav način alergen ulazi u telo. Na primer, pelud, koja se udiše kroz nos, obično uzrokuje simptome u nosu, očima, sinusima i grlu. Svima poznata reakcija na pelud je alergijski rinitis, ili peludna groznica. S druge strane, alergija na hranu najčešće uzrokuje probleme u stomaku i crevima.

Kopriva
Kopriva je svima poznata biljka koja se nesumnjivo može svrstati u najlekovitije biljke sveta. U ovoj studiji 58 posto ispitanika potvrdilo je delotvornost koprive. Ispitanici su izjavili da je 300 miligrama liofilizirane koprive delovalo jednako ili bolje nego lekovi protiv alergija. Koprivu možete uzimati u obliku tinkture ili čaja. Počnite sa ispijanjem dve šoljice čaja na dan dva meseca pre sezone alergija. Uzimajte tinkturu tokom cele sezone alergija dve pune kapaljke triput na dan.

Kako pregurati sezonu alergija? Ove stvari možete i sami preduzeti.

Nana
Nana je veoma dobar lek za začepljenje disajnih puteva. Vaše disanje možete da poboljšate tako što ćete se inhalirati čajem od svežih ili sušenih listova nane.

Đumbir 

Đumbir ublažava iritaciju upaljenog grla, a naročito je snažan u kombinaciji s medom. Napravite čaj od svežeg đumbira tako što ćete u vrelu vodu ubaciti pet grama sveže izrendanog đumbira i to kuvati 10 minuta. Nakon toga procedite i ubacite kašiku meda. Za ublažavanje simptoma alergije možete da koristite i đumbir u prahu.

Ulje crnog kima
Crni kim spada među najlekovitije biljke. Ima snažna imunomodulatorna svojstva, što znači da uravnotežuje imunitet, a ujedno je i jak antihistaminik. Počnite da ga koristite pre sezone alergija, da bi se organizam na vreme pripremio. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, pa čak i potpunog izlečenja. Promešajte ulje crnog kima s medom i tako ga popijte, jer med pojačava lekovito delovanje crnog kima i njegovu apsorpciju u organizmu.

Sezonska alergija: Ovih 7 namirnica mogu pomoći u ublažavanju simptoma