filteri close
Objavljeno: 02.04.2024. Image source: Pixabay/CrafterChef
300x600

Evo jednostavnog recepta za prženice na italijanski način:

Sastojci:

  • 4 kriške hleba (po mogućnosti tvrdog ili tostiranog)
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje (za prženje)

Uputstvo:

  1. U dubokoj činiji umutite jaja, mleko, rendani parmezan, sitno iseckani beli luk, sitno iseckani peršun, so i biber.
  2. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
  3. Umutite smesu od jaja i mleka dok ne postane glatka.
  4. Umočite kriške hleba u smesu od jaja i mleka da se dobro natope sa svih strana.
  5. Stavite kriške hleba u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svake strane, oko 2-3 minuta po strani.
  6. Kad su prženice gotove, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
  7. Poslužite tople prženice sa dodatkom po želji, kao što su sveži paradajz, avokado ili mešana zelena salata.

Jednostavan, recept koji se brzo priprema a svi vole: Zapečene makarone sa sirom i pavlakom!