filteri close
Objavljeno: 27.10.2021. Image source: Unsplash/Mufid Majnun
300x600

Doneta je odluka o kovid propusnicama koje važe 24 sata

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 24.490 osoba, od kojih je pozitivno 6.948 dok su, nažalost, 64 osobe preminule.

Na respiratorima je 277 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 26.498 testiranih, njih 7.840 je bilo pozitivno, dok su nažalost 63 osobe preminule. Na respiratorima je bilo 267 pacijenata.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila u Kragujevcu da je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju i da "tu imamo, polako, rast - prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije".

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije "Energetika" rekla da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da "za sada treba u potpunosti da implementirano ovu meru koju imamo i da sve to zaživi".

"Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu", rekla je Brnabić i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.