filteri close
Objavljeno: 29.04.2020. Image source: Foto: Pixabay/catceeq
300x600

Pored okrepljujućeg ukusa ono što ovaj recept čini idealnim je da u minestrone supu možete dodati bilo koje povrće koje volite, ili imate u ostavi ili zamrzivaču.

Ova supa može se spremati sa mesom ili bez njega. Jedino što se u pripremi treba pridržavati par pravila. Uvek sadrži crni i beli luk, paradajz, mirisne začine, i krompir, pirinač ili testeninu, odnosno neki ukusni ugljeni hidrat koji će vas lakše zasititi.

Jednostavni načini za povećanje unosa vlakana u organizam

Mi vam predlažemo varijantu bez mesa, brzo se sprema, greje i daje energiju!

Sastojci:

- Pola glavice crvenog luka
- Minestrone mešavina povrća ili povrće po vašem izboru
- Paradajz sok
- 100 g testenine ili pirinča
- Ulje
- Začini (vegeta, biber, lovorov list, fajita, beli luk u prahu)

KRASTAVAC - moćan saveznik vašeg zdravlja i lepote

Priprema:

- Sitno iseckati beli i crni luk i propržiti u zagrejanoj šerpi sa uljem.
- Dodati pola kese minestrone mešavine. 
- Potom dodati lovorov list i pola kašike vegete. Sve izmešati. Naliti sa oko pola litra tople vode.
- Kada se malo prokuva dodati šolju (2dl) paradajz soka.
- Krčkajte pet minuta, a zatim dodajte testeninu ili pirinač. 
- Dodajte začine (biber, fajitu, beli luk u prahu)
- Kuvajte dok testenina ili pirinač ne budu gotovi.

Prijatno!