Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Salata od boranije-ukusna i osvežavajuća
Boranija obiluje biljnim vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralima.
Trebalo bi da je konzmiraju i zdrave osobe ali posebno se preporučuje onima koji pate od hipertenzije, povišenog šećera ili holesterola.
Osim toga, boranije je veoma niskokalorična, u 100 g boranije ima samo 23 kalorije! Zato, napravite ovu ukusnu salatu od zelene boranije i jedite bez griže savesti.
Sastojci:
700 g zelene boranije “olovke”
3 kašike maslinovog ulja
7 većih čenova belog luka
ljute tucane paprike po ukusu
1 kašićica soli
1 kašika belog vinskog sirćeta
Lagana letnja obrok salata sa povrćem i tortiljom
Priprema:
Očistite boraniju i isecite je na 2-3 dela.
U kipuću vodu ubacite boraniju i kuvajte je desetak minuta da omekša ali ne sasvim, treba da ostane “al dente”. Ako je kuvate predugo, raspašće se i neće biti ni lepa ni ukusna.
Kad je boranija skuvana, ocedite je i ostavite sa strane.
Smanjite vatru pa u posudi u kojoj ste kuvali boraniju, na maslinovom ulju kratko propržite sitno iseckani beli luk, dodajte i tucanu papriku, izmešajte i pržite desetak sekundi.
U šerpu uspite boraniju, posolite i dodajte sirće, izmešajte i sklonite sa vatre.
Poklopite i ostavite da malo odstoji ukoliko ćete je poslužiti toplu, ili je stavite u frižider da se dobro ohladi ukoliko više volite hladnu salatu.