filteri close
Objavljeno: 22.11.2022. Image source: Unsplash

banner-sidebar

Čim nešto pošaljete na internet, to je van vaše kontrole, budite pažljivi

Psiholog i osnivač Instituta za digitalne komunikacije Ana Mirković dala je savet za devojke i momke, ali i odrasle koji imaju iskustva sa deljenjem intimnih snimaka putem interneta.

"U eri kad nemamo savet, a u ovoj sferi roditelji nemaju mnogo saveta za decu, možda bi jedini savet bio – nemojte nikada, nikome poslati ni u inboks neki sadržaj, bilo da je tekst, fotografija ili video, za koji ste sigurni da ga ne biste prikazali na TV-u", ističe Mirković.

Neke veze se, kako kaže Mirković, raskinu, neka prijateljstva prestanu i u tom trenutku vi apsolutno nemate kontrolu nad tim sadržajem.

"Deca dosta često, nezrela i neiskusna, kažu – ali ja sam tako podesio podešavanja da mi vidi sliku samo par drugara ili samo sam to poslao svome dečku ili devojci. Nema intimne, tajne i lične komunikacije na društvenim mrežama. Sve što jednom pošaljete jednoj osobi je zauvek van vaše kontrole i ne znate u kom trenutku to može da vam se vrati kao bumerang. I to bi bio jedini savet: Nikada, nikome ne šaljite ono što ne biste prikazali na televiziji", zaključila je Mirković.

Izvor: Medik, Nova