filteri close
Objavljeno: 25.06.2022. Image source: Unsplash

banner-sidebar

Situacija je daleko, daleko lakša, ali stručnjaci upozoravaju da nije kraj koroni

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 535 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti nije bilo preminulih pacijenata.

Testirano je 5.011 osoba. Na respiratorima je šest osoba.

Podsećamo, koronavirus je dan ranije potvrđen kod 587 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo jedan pacijent. Testirano je 6.072 osoba. Pomoću respiratora je disalo njih šestoro.

Broj novozaraženih od kovida poslednjih nedelja raste, pa je tako pre dve-tri sedmice broj zaraženih bio oko 300 dnevno dok je juče skočio na skoro duplo.  Alarmantnu informaciju izneo je i komandant vojne bolnice na Karaburmi Ivo Udovičić koji je uveren da će broj novozaraženih da raste.

Specijalistkinja za plućne bolesti Slavica Plavšić je na svom tviter nalogu predvidela da će broj novoobolelih u naredne dve nedelje skočiti na oko 1.000 dnevno!

"Očekuje se da će za oko dve sedmice broj novoinficiranih dostići 1.000 osoba. Srećom, za sada se uglavnom radi o lakšim oblicima, tako da pogoršanje epidemiološke situacije nije praćeno povećanim brojem hospitalizovanih i preminulih pacijenata. Zaražavanje se pojavljuje i u tzv. klasterima. Npr. u Sijerinskoj Banji je registrovano 18 pozitivnih od testiranih 168 osoba. Naravno, nema mesta nikakvoj panici, ali je potreban oprez i testiranje na svaku pojavu respiratornih simptoma", napisala je ona.


Svaki drugi testirani u beogradskim domovima zdravlja pozitivan je na koronavirus, a broj novozaraženih u samo tri dana je dupliran.