filteri close
Objavljeno: 25.05.2021. Image source: Pixabay/Brian Merrill
300x600

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus pozitivno 414 dok je, nažalost 13 osoba preminulo.

Na respiratorima je u poslednjem danu zabeleženo 58 osoba.Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 9,298 osoba, od kojih je pozitivno bilo 376. Preminulo je 11 osoba, dok je na respiratorima bilo 68 pacijenata.Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je “došlo je do tendencije značajnog pada novozaraženih”. Ipak, upozorava da se to ne dešava toliko brzo koliko se očekivalo i da virus i dalje cirkuliše među onima sa slabijim imunitetom.

Ponavlja da je lek za to vakcinacija.

“Sada je trenutak da se pojača rad na vakcinaciji, da se obuhvati što veći broj mladih i sredovečnih za što kraće vreme i, sa druge strane, da sve mere sprovodimo što jednostavnije kako bismo se pripremili za normalin život u naredna dva-tri meseca”, navodi Tiodorović. Ističe da je situacija na jugu i jugoistoku Srbije slična kao i severnijim krajevima i Beogradu, gde je u kovid režimu ostala samo specijalizovana bolnica u Batajnici.

– Prepolovili smo pa čak sveli na trećinu broj kovid bolnica. Svi podaci se kreću u dobrom. Ipak i dalje imamo umrlih, a svaki život je neprocenjiv – kaže Tiodorović.