filteri close
Objavljeno: 14.05.2024. Image source: Pixabay/Ramshteks
300x600

Ovo je osnovni recept, možete ga prilagoditi svojim preferencijama dodavanjem različitih začina ili povrća po želji

Sastojci:

  • Paradjiz svež (5 komada) ili iz konzerve 
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 luk
  • 4 čena belog luka
  • 4 jaja
  • Maslinovo ulje
  • So, biber
  • Čili (opciono)
  • Svež peršun ili korijander za posipanje

Uputsvo:

  1. Paradajiz operite i narežite na kockice. Paprike, takođe, operite, očistite od semenki i isecite na manje komade.
  2. Na zagrejanom tiganju s malo maslinovog ulja dinstajte naseckani luk dok ne postane staklast.
  3. Dodajte beli luk i kratko dinstajte dok ne zamiriše.
  4. U tiganj dodajte narezane paprike i dinstajte ih dok ne omekšaju.
  5. Dodajte paradajz te začinite solju i biberom, i po želji čilijem. Dinstajte sve zajedno oko 10-15 minuta, dok se povrće ne skuva.
  6. Napravite male udubine u povrću i razbijte jaja u te udubine.
  7. Poklopite tiganj i pustite da se jaja skuvaju po želji (žumanca ne moraju biti skroz skuvana).
  8. Poslužite šakšuku toplu, pospite je  svežim peršunom ili korijanderom.

Obrok za vrele letnje dane: Mediteranska salata sa testeninom