filteri close
Objavljeno: 24.09.2021. Image source: Foto: Pexel/Los Muertos Crew
300x600

Odobravanje i podrška prijatelja mogu imati pozitivan uticaj na romantičnu vezu.  

Iako biste trebali da upoznavanje organizujete onako kako vama najviše odgovara, evo nekih sugestija kako da  taj susret ne bude neprijatan vašem novom partneru:

1. Dobro se upoznajte pre susreta sa prijateljima

Iako je uvek sjajno čuti mišljenja svojih prijatelja o vašem novom partneru, svako ima svoju jedinstvenu perspektivu i pogled na svet. To što kliknete sa nekim ne znači nužno da će to učiniti i vaši prijatelji. Loša kritika na početku može uticati na vaša osećanja i negativno uticati na vašu vezu. Dajte sebi vremena da se upoznate i uspostavite odnos pre nego što dovedete partnera na upoznavanje sa prijateljima.

Manipulator bi da upravlja vašim emocijama i životom, ovo su 4 načina da ih prepoznate!

2. Planirajte grupni događaj na koji vaši prijatelji ne dolaze sami

Predstavljanje vašeg partnera bliskoj, usko povezanoj grupi može biti zastrašujuće, jer će vaš partner neizbežno biti „autsajder“. Planirajte neformalno grupno okupljanje tako da se lako krećete od prijatelja do prijatelja i družite se. Ne želite da predstavite novog partnera grupi pojedinaca koji će ga ispitivati o njegovim namerama i planovima za budućnost. Ako vaši prijatelji dovedu svoje partnere, ne samo da vaš partner ima priliku da se poveže sa ljudima važnim u vašem životu, već i da stvori odnose sa drugima koji su na isti način uvedeni u društveni krug.

3. Pažljivo razmotrite lokaciju i vrstu događaja

Važno je razmisliti o lokaciji na kojoj će vaš partner sresti vaše prijatelje. Sedeti na večeri može biti izazov, jer tada vaš partner mora pokušavati da se poveže sa ljudima preko stola. Kao što je gore pomenuto, najbolje je izabrati mesto gde ćete se vas dvoje slobodno kretati od jednog prijatelja do drugog, dok se upuštate u razgovor. Takođe je korisno izabrati aktivnost koja omogućava svima da razgovaraju (za razliku gledanja filma) i aktivnost koja ne zahteva preveliku koncentraciju (poput predavanja), tako da možete slobodno komunicirati i zabaviti se. 

Postoji samo pet vrsta parova. Nisu svi srećni

4. Budite spremni da i vi upoznate partnerove prijatelje

Iako vam može biti velika uteha da konačno predstavite osobu sa kojom ste provodili toliko vremena svojim prijateljima, zapamtite da to ne ostaje samo na tome. Važno je upoznati i partnerove prijatelje. Baš kao što su vam doprinos i podrška vaših prijatelja važni, tako i povratne informacije prijatelja vašeg partnera njemu znače.