filteri close
Objavljeno: 20.03.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Potrebno je:

  •  500 g mlevenog mesa
  • 1 kriška starog hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • So
  • Biber
  • Mlevena crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 300 g graška
  • 2 paradajza
  • 200 ml paradajz soka
  • 200 ml supe od kockice
  • 1 kašičica sušenog bosiljka

Priprema:
Na ulju propržite sitno isečeni crni luk pa polovini omekšalog luka dodajte peršun i sastavite sa mlevenim mesom. Stari hleb potpite u malo vode, ocedite i dodajte mesu. Zamesite smesu sa jajetom, solju, biberom i mlevenom paprikom. Oblikujte ćufte i kratko pržite na zagrejanom ulju. Kada ćufte porumene, izvadite ih i ostavite sa strane. U drugu polovinu omekšalog luka dodajte na štapiće isečenu papriku, prepolovljene kolutove tikvice i grašak. Sve donstajte naliveno paradajz sokom i supom. Kada povrće omekša, dodajte paradajz isečen na kriške i ćufte, posolite, pobiberite i pospite bosiljkom.

Da li pravilno kuvate zeleno povrće?