filteri close
Objavljeno: 29.11.2023. Image source: Foto: Pixabay/edenirocha
300x600

Ako ste se pitali koja hrana najviše utiče na "hormone seksa", evo odgovora:

Ostrige

Pune su cinka, koji pomaže vašem telu da proizvodi testosteron. To je hormon koji igra veliku ulogu u raspoloženju i seksualnom nagonu. Cink takođe može pomoći muškarcima da naprave više sperme.  Niste ljubitelj školjki? Probajte sa drugom hranom bogatom cinkom, kao što su govedina, svinjetina, obogaćene žitarice, semenke bundeve, indijski orah i jogurt.

Nar

Kroz istoriju ovo voće je bilo poznato kao simbol plodnosti i pojačivač seksa. Ispostavilo se da u ovim pričama ima istine. Stručnjaci kažu da ispijanje soka od nara može poboljšati vaše raspoloženje, poboljšati protok krvi i povećati nivo testosterona-sve što je potrebno za dobar seks.

Čokolada

Nije ni čudo što čokolada i romantika idu ruku pod ruku. Ova slatka poslastica povezana je sa oslobađanjem serotonina, hormona koji podstiče osećaj sreće i blagostanja. Podizanje raspoloženja  može, takođe, podići i vaš seksualni nagon. Čokolada ima mnogo feniletilamina, hemikalije u mozgu koja je povezana sa požudom i ljubavlju.

Spanać

Ovo se obično ne smatra seksi povrćem. Ali  može povećati vaš seksualni nagon na više načina. Ova lisnata zelena je bogata magnezijumom, mineralom koji Povećava testosteron. Takođe, sadrži gvožđe, koje pomaže kod uzbuđenja i orgazma, posebno kod žena.

Lubenica

Ovo sočno voće sadrži mnogo aminokiseline zvane citrulin. Telo ga pretvara u arginin, još jednu aminokiselinu koja pomaže u opuštanju krvnih sudova. To može izazvati pumpanje krvi u vašim polnim organima na isti način na koji Viagra deluje u lečenju erektilne disfunkcije.

Da li ste zavisni od seksa? Odgovorite na ovih nekoliko pitanja...