filteri close
Objavljeno: 25.06.2020. Image source: Engin_Akyurt/Pixabay
300x600

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano još 7.311 osoba.

Registrovano je još 137 obolelih, tako da su od prvog slučaja u našoj zemlji zabeležena ukupno 13.372 slučaja infekcije kovidom 19.

Broj akrivnih slučajeva trenutno je 954 , dok se na respiratorima nalaze 24 pacijenta.

Prema zvaničnim informacijama, u poslednja 24 sata od posledica infekcije preminula je još jedna osoba, te su do sada zabeležena 264 smrtna ishoda kao posledica infekcije virusom korona.

U prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od kovida 19 u Vojvodini, ali je epidemiološka situacija za sada i dalje pod kontrolom, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako prenosi RTS, u Kragujevcu je sve više mladih među zaraženima. Među pacijentima u Vranju dominiraju srednje i teške kliničke slike.

Građani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome obolevanja od kovida 19 (povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba da se najpre jave u posebnu ambulantu (kovid ambulanta) matičnog doma zdravlja.

Bez maske ne možete u prevoz!

U svetu je do sada od virusa korona obolelo više od 9 i po miliona ljudi.

Oporavilo se preko 5,2 miliona zaraženih, dok je broj smrtnih ishoda na globalnom nivou nešto veći od 485.000 ljudi.

Najviše zaraženih i preminulih beleže Sjedinjene Američke Države - gde je zaraženo više od 2,4 miliona ljudi, a preminulo preko 124.000.

Slede Brazil, sa više od milion zaraženih, i Rušija, u kojoj je ovaj broj premašio 600.000.

U Češkoj je juče zabeleženo još 127 slučajeva koronavirusa, što je najveći porast na dnevnom nivou u broju zaraženih u poslednja dva meseca.

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 119 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najviše od početka epidemije.

U Hrvatskoj je takođe zabeležen zabrinjavajući broj novozaraženih - njih 95 u poslednja 24 sata.

U Hrvatskoj je od ponoći počeo da važi novi, pooštren režim ulaska u zemlju, prema kojem će građani Srbije morati u obaveznu dvonedeljnu izolaciju, što obuhvata i sve one koji imaju uplaćene turističke aranžmane.

Ista odluka se odnosi i na građane BiH, Severne Makedonije i one koji dolaze s teritorije Kosova.

Izuzeci su one osobe koje putuju zbog neodložnih ličnih razloga, osobe koje su prekogranični radnici i putnici koji su u tranzitu.

 

Izvor: RTS, B92, Medik