filteri close
Objavljeno: 13.04.2021.
300x600

Često vam se činilo da se nakon konzumiranja neke hrane osećate bolje ili pak sa druge strane, imate utisak da ste postali tužni.

 Dokazano je da hrana može da utiče na razvoj emocija i promenu raposloženja u emotivnom smislu, te nutricionisti savetuju da osluškujete svoj organizam i pronađete hranu koja vas čini zaista srećnijim. 

Pitate se koja hrana nas čini raspoloženijim i srećnijim? Kelj, zeleni čaj, žitarice i grožđe su neke od namirnica koje mogu uticati pozitivno na naše emotivno  stanje.
Ukoliko želite da se oslobodite stresa, u svoju ishranu uvedite namirnice koje su pune magnezijuma, omega 3 masnim kiselnima, ali i vitaminom C. Ovakve namirnice smanju nivo anksioznosti i time ublažavaju stres.

Ishrana: Saveti kako da poboljšate vaše zdravlje


Zeleni čaj, osim što nas čini raspoloženijim utiče i na to da se rešite ljutnje.
Kao što smo već pomenuli, žitarice su najbolji izbor za pozitivno raspoloženje i samim tim idealan izbor za započinjanje dana. One podstiču probavu i osećaj sitosti i energije u organizmu teraju negativne emocije i osećaj setnosti.

Gvožđe je sjajan partner kada želite da poboljšate koncentraciju i motivaciju. Hrana koja sadrži visok nivo gvožđa je: riba, posebno tunjevnia, spanać, grašak...Pored ovih namirnica, preporuka je i svakodnevno vežbanje.
Produktivnost i savladavanje usporesnoti se najbolje postižu uz konzumaciju proteina i vlakana. Oni postepeno podužu nivo šećera u krvi, za razliku od slatkiša koji vam daju instant energiju, ali vas isto tako brzo i uspore.