filteri close
Objavljeno: 12.03.2024. Image source: Pixabay/TheDesignLady87
300x600

Evo jednog recepta za kolač sa brusnicom, koji će sigurno zadovoljiti vaše ukuse

Sastojci:

  • 1 šolja svežih brusnica
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje maslaca, omekšanog
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje jogurta
  • Sok od 1 limuna
  • Kora od 1 limuna (narendana)
  • 1 1/2 šolje brašna
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Vikend poslastica: Kolač sa pečenim jabukama

Uputstvo:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje ili ga dobro podmažite i pobrašnite.
  2. U većoj posudi, izgnječite brusnice sa pola šolje šećera. Ostavite sa strane da odstoje nekoliko minuta.
  3. U drugoj posudi, umutite omekšani maslac sa preostalim šećerom dok ne postane penast. Dodajte jaja, jogurt, sok i koru od limuna, i dobro izmešajte.
  4. U trećoj posudi, prosejte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke u smesu sa maslacem i jajima, i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
  5. Dodajte brusnice u testo i nežno promešajte da se ravnomerno rasporede.
  6. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i poravnajte površinu.
  7. Pecite kolač oko 30-35 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđe boje i kada umetnete čačkalicu u sredinu, izađe čista.
  8. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga izvadite iz pleha.
  9. Kolač možete poslužiti topao ili hladan, a po želji ga možete posuti šećerom u prahu ili ukrasiti kriškama limuna.

Uživajte u ovom osvežavajućem kolaču sa ukusom brusnice i limuna!

Kolači koji se ne peku: Limun čizkejk