filteri close
Objavljeno: 02.05.2020. Image source: pixel2013/Pixabay
300x600

Ukusan, osvežavajuć voćni kolač za svaku priliku

Sastojci:

Za koru:

• 6 jaja
• 4 kašike fruktoze ili 6 kašika šećera
• 6 kašika brašna,
• 1 prašak za pecivo

Za fil:

• 2 kg jabuka

Jednostavni načini za povećanje unosa vlakana u organizam

• 700 ml bademovog ili običnog mleka, 
• 2 pudinga od vanile, 
• 3 kašike fruktoze ili 5 kašika šećera
• 2 kesice šlaga.

Priprema:

• Šerpu prečnika 28cm pospite šećerom i vertikalno poređajte jabuke, oljuštene i isečene na polutke
• Stavite da se peče na 200 stepeni.  

Nije zgoreg ponavljati: jabuka dnevno je fantastična za zdravlje!

• Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. 
• Kada umutite belanca, dodajte žumanca, pa mutite jos malo
• Dodajte brašno i prašak za pecivo 
• Lagano promešajte i sipajte preko pečenih jabuka
• Pecite dok se patišpanj ne odvoji od ivice šerpe. 
• Na pečen kolač stavite poslužavnik i okrenite kolač. 
• Skuvajte puding i sipajte preko jabuka. 
• Kada se ohladi, umutite šlag i stavite preko kolača.

Ohladite i poslužite. Po želji, možete kolač posuti cimetom.

Jabuke, čaj i umerenost – tri sastojka za dug život