Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
KROMPIR ČORBA: Pikantna čorba sa dodatkom mesa i leblebija
Ako postite, izostavite meso. Čorba je veoma ukusna i bez njega!
Sastojci:
- 3-4 krompira
- parče svinjetine
- pola konzerve kuvanih leblebija
- đuveč mešavina
- 1/4 praziluka
- 1/2 glavice crvenog luka
- paradajz sok
- začini (predlog: kari, tucana paprika, biber sa belim lukom u prahu, bio začin, biber, guram masala, fajita, malo brašna)
5 zdravih grickalica koje (uglavnom) ne goje
Priprema:
1. U zagrejano ulje u dubljoj šerpi dodate meso isečeno na kockice.
2. U šerpu ubaciti iseckan crveni luk i praziluk.
3. Dok se prže meso i luk, dodati tucanu papriku (količina po ukusu), kari i pola kašike brašna. Sve dobro izmešati. Da ne bi zagorelo, dodajte malo vode pustite da se krčka.
4. Dodajte đuveč mešavinu, krompir isečen na kockice i leblebije.
5. U sve uliti 250 ml paradajz soka (pola pakovanja) i naliti sa vodom da sve lepo ogrezne.
6. Dodajte začine. Sve promešajte i ostavite da se kuva.
7. Kuvajte dok krompir ne omekša uz dodavanje vode i začina po potrebi.
Znamo svi da je povrće dobro za zdravlje, ali lisnati "zeleniš" je posebno dobar protiv dijabetesa tipa 2
Uz čorbu možete poslužiti i zelenu salatu sa mladim lukom.
Prijatno!