filteri close
Objavljeno: 15.04.2020. Image source: Foto: Pixabay/congerdesign
300x600

Ako postite, izostavite meso. Čorba je veoma ukusna i bez njega!

Sastojci:

- 3-4 krompira 
- parče svinjetine 
- pola konzerve kuvanih leblebija
- đuveč mešavina
- 1/4 praziluka
- 1/2 glavice crvenog luka
- paradajz sok 
- začini (predlog: kari, tucana paprika, biber sa belim lukom u prahu, bio začin, biber, guram masala, fajita, malo brašna)

5 zdravih grickalica koje (uglavnom) ne goje

Priprema:

1. U zagrejano ulje u dubljoj šerpi dodate meso isečeno na kockice. 
2. U šerpu ubaciti iseckan crveni luk i praziluk.
3. Dok se prže meso i luk, dodati tucanu papriku (količina po ukusu), kari i pola kašike brašna. Sve dobro izmešati. Da ne bi zagorelo, dodajte malo vode pustite da se krčka.
4. Dodajte đuveč mešavinu, krompir isečen na kockice i leblebije.
5. U sve uliti 250 ml paradajz soka (pola pakovanja) i naliti sa vodom da sve lepo ogrezne.
6. Dodajte začine. Sve promešajte i ostavite da se kuva.
7. Kuvajte dok krompir ne omekša uz dodavanje vode i začina po potrebi.

Znamo svi da je povrće dobro za zdravlje, ali lisnati "zeleniš" je posebno dobar protiv dijabetesa tipa 2

Uz čorbu možete poslužiti i zelenu salatu sa mladim lukom.

Prijatno!