filteri close
Objavljeno: 18.05.2025. Image source: Medik
300x600

Ljudi obožavaju ovaj način pripreme, koji stvarno izvlači više iz kupusa

Kupus često ima lošu reputaciju – deluje dosadno, lako se prekuva i ostavlja neprijatan miris u kuhinji. Ali istina je da je ovo povrće izuzetno hranljivo i uz jedan jednostavan trik može postati pravo otkrovenje na tanjiru.

Najčešća greška je kuvanje kupusa u vodi. Time se gubi tekstura, ukus i sve ono što ovo povrće može da ponudi. Umesto toga, ključ je u dinstanju.

Kupus isecite na trakice, zagrejte malo ulja u dubljem tiganju i propržite ga na jačoj temperaturi dok ne počne lagano da rumeni. 

Dodajte so, biber, jednu kocku supe (biljna ili pileća) i malo tople vode. Krčkajte dok se tečnost ne ukuva, a kupus ostane sočan, mekan i pun ukusa.

Kremasta letnja salata sa kupusom i šargarepom

Dobićete blago karamelizovan kupus, bez neprijatnog mirisa, koji može da bude odličan prilog, ali i glavno jelo.

Za bogatiji ukus možete ubaciti i malo seckanog crnog luka, slaninu, čen belog luka, prstohvat dimljene paprike ili malo putera pred kraj pripreme.

Ne zaboravite - u kuhinji nije ništa uklesano u kamenu, nemojte se plašiti da probate nešto novo ili drugačije.