

Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!

Kupus ne mora da bude dosadan, a ne mora ni da se kuva u vodi
Ljudi obožavaju ovaj način pripreme, koji stvarno izvlači više iz kupusa
Kupus često ima lošu reputaciju – deluje dosadno, lako se prekuva i ostavlja neprijatan miris u kuhinji. Ali istina je da je ovo povrće izuzetno hranljivo i uz jedan jednostavan trik može postati pravo otkrovenje na tanjiru.
Najčešća greška je kuvanje kupusa u vodi. Time se gubi tekstura, ukus i sve ono što ovo povrće može da ponudi. Umesto toga, ključ je u dinstanju.
Kupus isecite na trakice, zagrejte malo ulja u dubljem tiganju i propržite ga na jačoj temperaturi dok ne počne lagano da rumeni.
Dodajte so, biber, jednu kocku supe (biljna ili pileća) i malo tople vode. Krčkajte dok se tečnost ne ukuva, a kupus ostane sočan, mekan i pun ukusa.
Kremasta letnja salata sa kupusom i šargarepom
Dobićete blago karamelizovan kupus, bez neprijatnog mirisa, koji može da bude odličan prilog, ali i glavno jelo.
Za bogatiji ukus možete ubaciti i malo seckanog crnog luka, slaninu, čen belog luka, prstohvat dimljene paprike ili malo putera pred kraj pripreme.
Ne zaboravite - u kuhinji nije ništa uklesano u kamenu, nemojte se plašiti da probate nešto novo ili drugačije.